Curs d’Educació Holística a LLeida 2016-17


Des de l’Institut d’Educació Holística – Educació22 organitzem a Lleida un curs de 6 sessions adreçat a educadors, professionals, mares, pares i a totes aquelles persones interessades en viure l’educació i la vida com el retrobament amb el nostre potencial intern i l’alegria d’aprendre com l’estat natural de l’Ésser

cursos reconeguts pel Departament d’Ensenyament la Generalitat de Catalunya

UNESCOMOTIVACIÓ d’ Educació22: OBJECTIU 2015-2030 plantejat per l’UNESCO

Al febrer del 2015 la UNESCO presenta un nou INFORME MUNDIAL sobre Educació, revalidant l’informe Delors i el de Faure i reforçant el valor de la interdependència i la globalitat per construir un món millor per a tothom:

Replantejar l’Educació ¿cap un bé comú mundial?

Sabem que l’educació no pot resoldre per si sola tots els problemes del desenvolupament, però una visió humanista i holística de l’educació pot i ha de contribuir a aconseguir un nou model de desenvolupament.

En aquest model, el creixement econòmic ha d’estar regit pel respecte al medi ambient i la preocupació per la pau, la inclusió i la justícia social. Els principis ètics i morals d’una visió humanista del desenvolupament s’oposen a la violència, la intolerància, la discriminació i l’exclusió.

Pel que fa a l’educació i la instrucció, suposen deixar enrere l’utilitarisme i l’economicisme de curtes mires per integrar les dimensions múltiples de l’existència humana (visió integral-holística).

(Extracte pàg. 6 a 9. ap. Resum) FONT: Informe UNESCO

En blanc el text a continuació;

INICI OCTUBRE 2016

 6 sessions de matí de dissabte

de octubre a abril 2017

  En blanc el text abans;

CURS DE DISSABTE MATÍ A LLEIDA:

  La Formació de l’Institut Obert d’Educació Holística ens ofereix aprofundir en les claus per rellegir i recrear l’educació avui, des d’una mirada oberta i transformadora i una perspectiva compromesa amb els valors emergents, que ens porten a l’evidència d’un canvi de paradigma. Un camí d’aprenentatge integral, sistèmic i sostenible  per entendre en nosaltres mateixos les noves necessitats i el canvis sorprenents de les generacions d’avui i les noves formes d’actuar.

   

  És un procés personal i grupal, un camp obert a la sorpresa de l’aprenentatge, que acompanya el “des-cobrir” les nostresintel·ligències múltiples i sobretot el desenvolupament de la nostra consciència, la nostra capacitat creativa innata i el respecte cap al nostre interior i a les respostes que aquest ens ofereix.

   

  És una visió integral, creadora, creativa, sistèmica i sostenible que promou activament el canvi començant per un mateix. Acompanya la saviesa instintiva i innata, així com el desenvolupament de la consciècia des del diàleg del cor, promovent actituds com l’escolta activa, el silenci o la pausa.

  Amb:

  Ignasi Salvatella. Pedagog i Diplomat en Mestre d’EGB. Mercè Trepat. Mestre de Primaria.

  adreçat a educadors, professionals, mares, pares i a totes aquelles persones interessades en viure l’educació i la vida com el retrobament amb el nostre potencial intern i l’alegria d’aprendre com l’estat natural de l’Ésser.

  Principis i colors que abordarem:

  • Sóc la font dels meus propis descobriments
  • Acompanyar processos: Educar des de la Vida
  • Ecologia de l’educació: Moviment, cos i emoció. 
  • Afinant la sensibilitat: la mirada i  l’escolta.  
  • Integrant-nos en els nous paradigmes

  Dates, lloc i horari del curs.

  de 10, 30h a 14,30h

  1 Oct 8
  2 Nov 12
  3 Des 10
  4 Gen 14
   — Feb
  5 Març 11
  6 Abr 8

  Hores de durada.

  24 hores

  Lloc:

  Centre Dhamma

  Av. del Segre, 13. LLEIDA

  Empty tab. Edit page to add content here.