Curs d’Educació Holística Breu a LLeida 2017-2018


Des de l’Institut d’Educació Holística – Educació22 organitzem a Lleida un curs de 6 sessions adreçat a educadors, professionals, mares, pares i a totes aquelles persones interessades en viure l’educació i la vida com el retrobament amb el nostre potencial intern i l’alegria d’aprendre com l’estat natural de l’Ésser

És una visió integral, creadora, creativa, sistèmica i sostenible que promou activament el canvi començant per un mateix. Acompanya la saviesa instintiva i innata, així com el desenvolupament de la consciència des del diàleg del cor, promovent actituds com l’escolta activa, el silenci i la pausa.

Cursos reconeguts pel Departament d’Ensenyament la Generalitat de Catalunya

unnamed

UNESCOMOTIVACIÓ d’ Educació22: OBJECTIU 2015-2030 plantejat per l’UNESCO

Al febrer del 2015 la UNESCO presenta un nou INFORME MUNDIAL sobre Educació, revalidant l’informe Delors i el de Faure i reforçant el valor de la interdependència i la globalitat per construir un món millor per a tothom:

Replantejar l’Educació ¿cap un bé comú mundial?

Sabem que l’educació no pot resoldre per si sola tots els problemes del desenvolupament, però una visió humanista i holística de l’educació pot i ha de contribuir a aconseguir un nou model de desenvolupament.

En aquest model, el creixement econòmic ha d’estar regit pel respecte al medi ambient i la preocupació per la pau, la inclusió i la justícia social. Els principis ètics i morals d’una visió humanista del desenvolupament s’oposen a la violència, la intolerància, la discriminació i l’exclusió.

Pel que fa a l’educació i la instrucció, suposen deixar enrere l’utilitarisme i l’economicisme de curtes mires per integrar les dimensions múltiples de l’existència humana (visió integral-holística).

(Extracte pàg. 6 a 9. ap. Resum) FONT: Informe UNESCO

En blanc el text a continuació;

SESSIÓ INICIAL DE PRESENTACIÓ OBERTA A TOTHOM DISSABTE 7 OCTUBRE 2017 A LES 10:30h

  6 sessions de matí de dissabte

de novembre a abril 2018

En blanc el text abans;

  OBJECTIUS

  La Formació de l’Institut Obert d’Educació Holística ens ofereix aprofundir en les claus per rellegir i recrear l’educació avui, des d’una mirada oberta i transformadora i una perspectiva compromesa amb els valors emergents, que ens porten a l’evidència d’un canvi de paradigma. Un camí d’aprenentatge integral, sistèmic i sostenible  per entendre en nosaltres mateixos les noves necessitats i el canvis sorprenents de les generacions d’avui i les noves formes d’actuar.

  És un procés personal i grupal, un camp obert a la sorpresa de l’aprenentatge, que acompanya el “des-cobrir” les nostresintel·ligències múltiples i sobretot el desenvolupament de la nostra consciència, la nostra capacitat creativa innata i el respecte cap al nostre interior i a les respostes que aquest ens ofereix.

  És una visió integral, creadora, creativa, sistèmica i sostenible que promou activament el canvi començant per un mateix. Acompanya la saviesa instintiva i innata, així com el desenvolupament de la consciècia des del diàleg del cor, promovent actituds com l’escolta activa, el silenci o la pausa.

  Principis i colors que abordarem en el primer cercle de l’espiral 2016-17:

  • Sóc la font dels meus propis descobriments
  • Acompanyar processos: Educar des de la Vida
  • Ecologia de l’educació: Moviment, cos i emoció
  • Afinant la sensibilitat: la mirada i  l’escolta 
  • Integrant-nos en els nous paradigmes.

  Principis i colors que abordarem en el segon cercle 2017-18:

  • Més enllà del dos hemisferis sóc la creació i el canvi
  • Adonar-se de la Conciencia a través del Cos (Awareness)
  • L’alegria d’aprendre: Ser i fer feliç des del que ja sóc
  • Educar des de la presència: Diàleg del Cor
  • Integrant i reconèixent la mestra que hi ha en mi.

  Facilitadors:

  Ignasi Salvatella. Pedagog i Diplomat en Mestre d’EGB. Mercè Trepat. Mestre de Primaria.

  Adreçat a:

  Educadors, professionals, mares, pares i a totes aquelles persones interessades en viure l’educació i la vida com el retrobament amb el nostre potencial intern i l’alegria d’aprendre com l’estat natural de l’Ésser.

  AGENDA Dates del curs. Mateix día per LLeida i Tremp

  0 Oct  7
  1 Nov  4
  2 Des  2
  3 Gen 13
  4 Feb  3
  5 Març  3
  6 Abr  7

  LLEIDA.  Horari: de 10:30h a 14h; Lloc: Escola Països Catalans. C/Corretgidor Escofet, 98, Lleida.

  TREMP.   Horari: de 16:30h a 20:00h. Lloc: Centre Cívic Tarraquet. C/Josep Rossell, 8-10, Tremp.

  Hores de durada:  24 hores


  S’ofereix l’oportunitat d’assistir a la sessió introductòria del dissabte dia 7 amb un preu especial de 25€/persona. Aquesta sessió dóna la possibilitat de gaudir-la i comprovar que realment aquest curs interessa i es vol aprofitar. Per les persones que s’inscriguin al curs complert els 25€ estaran inclosos en el total.


  MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ

  Tf Lleida: Laia 640 634 070 – lleida@educacio22.cat.

  Tf Tremp: Ibana 659415681